Ο γάμος μου

Το ημερολόγιο μιας νύφης:
Η Τατιάνα παντρεύτηκε και γράφει

Οι γάμοι σε ξωκλήσια δίπλα στη θάλασσα είναι άκρως ρομαντικοί και ατμοσφαιρικοί.

Και δύσκολοι.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν ώστε να πάνε όλα καλά εκείνη την ημέρα και να αποφύγετε τα απρόοπτα.

Ένα από τα καλύτερα ξωκλήσια της Αττικής είναι ο Αγ. Νικόλαος στην Ανάβυσσο. Αν είχε καλύτερο ιερέα όμως.

Δες εδώ το σχετικό Post

Τι πρέπει να προσέξεις αν παντρεύεσαι δίπλα στο κύμα:

-Την ώρα του γάμου: Δες από το ημερολόγιο τι ώρα νυχτώνει ή τι ώρα έχει έντονο ήλιο. Αυτό βέβαια ισχύει σε όλους τους εξωτερικούς γάμους. Το φως της ημέρας , ή η απουσία του, μπορεί να χαλάσει την τελετή. Επίσης αν κάνετε το πάρτι/δεξίωση εκεί κοντά, να μεριμνήσετε ώστε τα φαγητά και τα ποτά να μείνουν δροσερά.

Η καλύτερη ώρα παντως είναι κοντά στη Δύση του ηλίου. Κυρίως για τις φωτογραφίες και για την αποφυγή ηλίασης.

-Την ώρα του γάμου Νο2: Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψη σου πως τις μεσημεριανές ώρες, εκτός της ηλίασης, κινδυνεύεις και από το τάκα-τούκα της ρακέτας. Ειδικά αν ο γάμος είναι σε νησί…

Τον Αύγουστο οι παραλίες των νησιών γεμίζουν. Στα κοσμοπολίτικα με το τάκα-τούκα και στα ερημικά με παιδάκια που τρέχουν και ουρλιάζουν.

-Τον  καιρό: Πριν το γάμο, ελέγξτε κατά πόσο ο καιρός θα είναι καλός. Επίσης, πολλά νησιά -και παραλίες- είναι φημισμένα για τον αέρα τους. Και το κύμα τους. Δε θες φαντάζομαι να κυνηγάτε στο πέλαγος το πέπλο. Ή ακόμη και το παρανυφάκι.

- Τη θάλασσα: Μερικές ώρες της ημέρας πολλές θάλασσες εμφανίζουν παλίρροια. Επισκεφτείτε την παραλία λίγο καιρό πριν και την ώρα που έχετε ορίσει το γάμο.

Σε εξωτερικούς γάμους ή πάρτι (στην περίπτωση μου και τα 2!) καλό είναι να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση βροχής. Ειδικά αν ο γάμος είναι Σεπτέμβριο (σφυρίζω αδιάφορα) θα αποδειχθεί σωτήριο αν έχετε ένα δεύτερο πλάνο ώστε να μην τρέχετε πανικόβλητοι την τελευταία στιγμή και να μην αναπνέετε μέσα σε χάρτινη σακούλα από την κρίση πανικού.

Τέλος, οι γαμήλιες φωτογραφίες δίπλα στο κύμα είναι πάντα super. Αν βέβαια δεν είσαι μέσα στο κύμα!

1 year ago